Private Equity Fondsen

RPE investeert in fondsen die goed passen bij de strategie van de Rabobank om wereldwijd een vooraanstaande speler te zijn in de financiering van de Food & Agri sector of die haar marktleiderschap in Nederland ondersteunen.

RPE is binnen Nederland tevens investeerder in diverse zelfstandige venture capital en private equity fondsen waarbij RPE vaak cornerstone investeerder is. Wij verschaffen niet alleen kapitaal aan deze fondsen, maar stellen ook onze expertise, ons netwerk en onze sector kennis ter beschikking aan de fonds managers om zo waarde toe te voegen aan portfolio bedrijven waarin door deze fondsen wordt geparticipeerd. Door deel te nemen in fondsen zijn wij in staat om met onze partners een breed scala aan Nederlandse ondernemingen in verschillende fases van hun levenscyclus en in verschillende bedrijfssectoren bij te staan met eigen vermogen.

In het buitenland heeft Rabobank de ambitie om de leidende Food & Agri bank te worden. Om het midden en klein bedrijf in belangrijke Food & Agri markten voor ons indirect te kunnen ondersteunen met eigen vermogen heeft RPE een aantal zelfstandige private equity fondsen opgericht met een primaire focus op de Food & Agri sectoren. Als strategische investeerder stelt RPE de Food & Agri kennis en research van Rabobank ter beschikking aan portfolio bedrijven. Ook ontsluiten wij ons wereldwijde Food & Agri netwerk ten behoeve van de portfolio bedrijven. Door toegang te bieden tot de in-depth kennis en het brede netwerk van Rabobank speelt het team een actieve rol in het realiseren van de verdere waardecreatie binnen deze fondsen. RPE neemt zitting in investment comités en advies comités van diverse fondsen waarin zij investeert.

RPE heeft op dit moment investeringen in fondsen die actief zijn in Nederland, Engeland, Noord-Amerika, Polen, Brazilie en India.

Dutch F&A Funds:
SHIFT Invest
Dutch Greentech Fund
Nordian Capital
MBO&Groei Fonds

International F&A Funds:
Anterra Capital
Arlon Food and Agriculture Partners
Arlon Latin American Partners
Boulder Food Group
REEEP Poland
Langholm II
India Agribusiness Fund
Rabo Farm

Other Private Equity Funds:
Gilde Buy Out
Gilde Healthcare
Gilde Equity Management
Project Holland
Emerald II
Cyrte Fund
Chemelot Ventures
ALS Investment Fund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Bezoekadres
Croeselaan 28 
3521 CB Utrecht

Telefoonnummer +31 (0)30-7123627
Email info@raboprivateequity.nl