RaPar en management nemen Bakon over

Op donderdag 13 oktober 2016 heeft Rabo Participaties ("RaPar") samen met management 100% van de aandelen in Bakon overgenomen van de bestaande aandeelhouders. Bakon is een producent van bakkerijmachines en heeft de ambitie om samen met RaPar een volgende stap te zetten in de verdere groei van de onderneming. Rabobank Oosterschelde heeft de financiering verstrekt en zal Bakon ondersteunen als huisbankier.

Bakon
Bakon ontwerpt en produceert doseer-, spuit- en ultrasonische snijmachines voor de bakkerij- en voedselindustrie. De onderneming is opgericht in 1986 en heeft een sterke naamsbekendheid in zowel het ambachtelijke segment (supermarkten, banketbakkerij ketens, warenhuizen) als het industriële segment (industriële bakkerijen, luchtvaart cateraars, voedingsindustrie). De producenten staan bekend als flexibel in gebruik met een hoogwaardige kwaliteit. De onderneming levert machines in meer dan 30 landen via een uitgebreid netwerk van agenten en distributeurs. Management bestaat uit Ronald Gijssel (CEO) en André van den Dries (CFO).

Ronald Gijssel over de transactie: "Met RaPar hebben wij een sterke partner gevonden waarmee wij de groei van Bakon verder kunnen stimuleren. Het internationale netwerk van RaPar in de voedingsmiddelenbranche kan ons hierbij helpen. De samenwerking tussen Bakon en RaPar verloopt op een zeer constructieve en prettige wijze en wij zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet".

RaPar
RaPar is één van de private equity fondsen van Rabobank, dat door middel van minderheidsbelangen sterk groeiende, Nederlandse bedrijven ondersteunt. Met de succesvolle afronding van deze transactie groeit de portfolio uit tot 12 bedrijven in verschillende sectoren.

Thijs Friederich, Investment Director van RaPar: "Bakon is een producent van hoogwaardige machines voor de bakkerij industrie en sluit daarmee goed aan bij de Banking For Food strategie van de Rabobank. Bakon is actief in een aantrekkelijke niche markt met tal van groeimogelijkheden, een profiel dat goed past bij RaPar. Wij zien ernaar uit samen met de rijke ervaring van Ronald en André en onze kennis plus wereldwijde netwerk in Food & Agri, de groeiambities van Bakon waar te maken."

RaPar is bijgestaan door Corp. (juridisch), Sincerius (financieel) en JSA (fiscaal). Verkopers en management zijn bijgestaan door KPMG (financieel) en De Breij (juridisch).

Meer informatie
Rabo Participaties
Thijs Friederich, thijs.friederich@rabobank.com of 030-7122476
Roelant Mantel, roelant.mantel@rabobank.com of 030-7121425